GORNJA TREPČA – Atomska banja

GORNJA TREPČA - Atomska banjaNa samo 130 km od Beograda, nalazi se jedinstvena Atomska banja – Specijalna bolnica za rehabilitaciju. Okružena šumovitim brdima i planinama, na nadmorskoj visini od 460 m, predstavlja jedinstvenu oazu mira i tišine. Moglo bi se reći da je smeštena u trouglu izmeðu gradova Čačka, G.Milanovca i Kraljeva, na udaljenosti 18km od Čačka, 9km od G. Milanovca (preko Vujna), 140 km od Beograda ibarskom magistralom.

Uzevši u obzir povoljne klimatske činioce i netaknutu prirodu u kojoj je Banja smeštena, može se reći da je idealno mesto za boravak svakog čoveka svakodnevno izloženog stresu i štetnim uticajima iz vazduha, vode, hrane. Povratak prirodi je iskonska težnja sve većeg broja ljudi, a ovaj ekološki biser, pruža mogućnost njenog ostvarenja.

Klima je izuzetno blaga, umereno-kontinentalna. Temperatura vazduha je bez većih dnevnih i godišnjih kolebanja. Planinski obronci obrasli su gustom šumom bresta, bukve, hrasta, belog jasena, cera, graba, lipe, kao i sa 5 hektara četinarske šume koja čitavom predelu daje nezaboravan izgled.

Lekovita svojstva Atomske banje Gornja Trepča poznata su od davnina, pretpostavlja se od rimskog perioda. 1890. godine izgrađeno je prvo banjsko kupatilo, tako da se ova godina smatra zvaničnim početkom banjskog turizma. Početkom 1970. godine Balneološki institut iz Beograda posle fizičko-hemijskih analiza termomineralne vode uvrstio je Gornju Trepču u red prirodnih lečilišta. Atomska Banja je 2008. godine privatizovana. Novi vlasnik je u potpunosti rekonstruisao sve postojeće kapacitete i doveo uslove rehabilitacije i boravka u banji na evropski nivo. Početkom 2012. završen je novi hotel, Vujan, koji je dao potpuno novu dimenziju u rehabilitaciji i smeštaju posetilaca. U Atomskoj banji je 2010. godine osnovana i Specijalna bolnica za rehabilitaciju obolelih od reumatskih i neuroloških bolesti.

Tokom letnjih meseci u Atomskoj banji Gornja Trepča organizuje se Kulturno leto, koje je već tradicionalni kulturni događaj u ovom području, kao i jedno od najbitnijih segmenata turističkog proizvoda banje. Posetioci u okviru kulturnog leta mogu uživati u nastupima brojnih kulturno-umetničkih društava, muzičkih grupa, književnih večeri, pozorišnih predstava, u kojima se izvođači trude da na najkreativniji način animiraju goste. Raznovrstan sadržaj Kulturnog leta u Atomskoj banji okuplja veliki broj posetilaca ne samo iz kraja, već i šire i Gornju Trepču pretvara u izuzetno atraktivnu destinaciju.

NOVIM HOTELOM VUJAN, Atomska banja je obogatila svoju ponudu za 122 ležaja, odnosno sa 52 jednokrevetne i dvokrevetne sobe i 5 dvosobnih apartmana. Hotel Vujan ima tri sprata, na prvom i drugom spratu nalaze se trpezarije za ručavanje, koje su predviđene za pacijente sa posebnim potrebama, a u neposrednoj blizini hotela (preko puta) nalazi se restoran. Hotel poseduje lift, kao i konferencijsku salu sa 50 sedišta koja je smeštena na trećem spratu objekta.

Sve sobe su veoma luksuzno opremljene visoko kvalitetnim nameštajem, LCD televizorima, telefonom, internetom, kao i klimatizacijom. Objekat poseduje najnoviji sistem za grejanje i hlađenje. Tu su i savremeno opremljen hidro blok sa hidro-masažnim kadama, sale za kinezi-terapiju, ručnu masažu, radnu i elektro-terapiju.

Atomska banja je dobitnik mnogobrojnih priznanja za kvalitet.

Tokom boravka u Atomskoj banji možete posetiti i Čačak, Manastir Vujan, Ovčarsko-kablarsku klisuru i mnoge druge zanimljive lokalitete.

Kliknite na dugme KONTAKT ukoliko želite da vidite kontakt podatke ili formular za direktnu rezervaciju ovog smeštajnog objekta.

Vaučeri za odmor u SrbijiMOJA SRBIJA – Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK www.MojaSrbija.rs

Mapa/Navigacija

Za navigaciju do željenog odredišta kliknite na „Još opcija“

GORNJA TREPČA – Atomska banja – za smeštaj u ovim objektima možete koristiti vaučere za odmor u Srbiji