BANJA KOVILJAČA – Sunčana Reka

Banja Koviljača Sunčana rekaNa desnoj obali reke Drine, u sedištu gučevskog raseda, između planine Gučevo (Republika Srbija) i Majevice (Republika Srpska), u Banji Koviljači, nalazi se Sunčana Reka (površine 4ha).

Sunčana Reka pruža jedinstvenu oazu za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju koja je i te kako potrebna ljudima koji su opterećeni svakodnevnim obavezama, ubrzanom tempu života, izloženi su stresu i nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svojoj porodici.

U sklopu Sunčane Reke rade hotel „Podrinje“ i restoran „Tri česme“ u Banji Koviljači kao i „Sunčana Plaža“ na Zvorničkom jezeru.

Jedinstven ambijent kompleksa nudi:
– Kuća za smeštaj gostiju „Nada“ (1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 – 30 ležaja);
– Kuća za smeštaj gostiju „Drina“ (1/5 – prizemlje, 1/4 – sprat – 9 ležaja);
– Smeštaj u kućicama za goste (1/1, 1/2, 1/3, 1/4- 50 ležaja);
– Smeštaj u kućercima u seocetu „K’o nekad“ (1/1, 1/2- 10 ležaja);
– Kafana „Pod vrbom“ (270 mesta);
– Organizovanje proslava, koktela, stručnih skupova, prolaznih ručkova, svadbi u kafani „Pod vrbom“ i Belom šatoru kapaciteta do 2000 mesta;
– Letnju baštu (700 mesta), Letnjikovac (40 mesta), Biznis salu (100 mesta);
– Pilates program, Wellness program;
– Sportske terene za: mali fudbal, veliki fudbal, odbojku na pesku, tenis, badminton, košarku, stazu za džoging, streličarstvo,zabavni park za decu;
– Organizovanje izleta i pešačkih tura uz profesionalnog vodiča;
– Ergelu – konji za jahanje, vožnja fijakerom, vožnja kvadovima;
– Uređenu plažu na obali Drine – Šotrina plaža;
– Vožnju čamcem i splavom zvorničkim jezerom;
– Avanturistički turizam;
– Prostran parking;

Sadržaji na Sunčanoj Reci

Šotrina plaža
Poznati reditelj Zdravko Šotra, zaljubljenik u „Sunčanu Reku“, snimao je scene za tri serije: Greh njene majke, Nepobedivo srce i Šešir profesora Koste Vujića u ovom kako sam reče turističkom raju. U čast slavnog reditelja plaži dadosmo ime „Šotrina plaža“.

Dućan uspomena – Milica
U Dućanu uspomena – Milica – izložen je veliki broj različitih umetničkih predmeta iz Srbije.

Ergela
Na „Sunčanoj Reci“ postoji ergela sa više konja i magaraca. Organizujemo vožnju fijakerom pored reke Drine, i do centra Banje Koviljače, kao i svakodnevno jahanje na „Sunčanoj Reci“ ili obalom reke Drine. Pored konja na “Sunčanoj Reci” možete videti paunove, zečeve, golubove, ukrasne koke, domaće sorte svinja…

Sa Sunčanom Rekom pred oltar
U restoranu „Kafana pod vrbom“ koja broji 270 mesta organizujemo: svadbe, mature, rođendane, krštenja i druge svečanosti. Takođe u Belom šatoru čiji kapacitet je 2000 mesta organizujemo velika svadbena veselja i druge skupove poput koncerata. Postoji mogućnost organizovanja svadbi do 700 gostiju na terasi Sunčana Reka.

Seoce “K’o nekad”
Seoce sačinjavaju pet kućeraka koji se zovu: „Jabuka“, „Trešnja“, „Višnja“, „Kajsija“, „Breskva“, salandžak a sagrađeno je od trske, zemlje, drveta i slame. Ono ima muzejsku vrednost, s obzirom da se nalazi pored hrama “Sretenja Gospodnjeg”, a pokazuje način života u starom selu sa ovih prostora i odličnoje za kampovanje.

Muzejska postavka “Drina kroz vekove”
Na više od 150 fotografija, dokumenata, istorijskih karti i tekstova, prikazan je istorijat Podrinja od praistorije do danas. Obuhvaćene su sve bitne odrednice reke Drine kroz istoriju kao i zanimljive priče vezane za nju. Svojim sadržajem, muzejska postavka je namenjena i prilagođena svim posetiocima turističkog kompleksa a naročito učenicima osnovnih i srednjih škola.

Mesto gde je počeo Prvi svetski rat
Na mestu gde se nalazi Sunčana Reka,1914. godine. naš kaplar Vuković iz Osečine,ispalio je prvi hitac, pogodivši austrougarskog kapetana i tako je označio početak I sveskog rata.

Hram sretenja gospodnjeg
Hram je sagrađen 2013. godine a u njemu se nalaze svete mošti od: Svetog Petra Koriškog, Svete Petke, Svetog Mojsija Optinskog, Svete Hristine i Svetog Sevastijana, tako da ga svakodnevno posećuje veliki broj vernika.

Zabavni park
Za najmlađe tu je i “Veselo dvorište”, prepuno sadržaja pa deca uživaju.

Biznis sala
U blizini „Nacionalne kuće“, između naselja Robert De Niro i Studenac, nalazi se Biznis sala (100 mesta). U Biznis sali organizujemo poslovne sastanake, seminare, plenarni rad, stručna predavanja, prezentacije…

Kliknite na dugme KONTAKT ukoliko želite da vidite kontakt podatke ili formular za direktnu rezervaciju ovog smeštajnog objekta.

Vaučeri za odmor u SrbijiMOJA SRBIJA – Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK www.MojaSrbija.rs

BANJA KOVILJAČA – Sunčana Reka – za smeštaj u ovim objektima možete koristiti vaučere za odmor u Srbiji